V souladu se Zákoníkem práce § 88 je zaměstnavatel povinen poskytnout zaměstnanci nejdéle po 6 hodinách nepřetržité práce přestávku v práci na jídlo a oddech v trvání nejméně 30 minut. Zákoník práce zatím nijak nezohlednil zrychlující se životní tempo, vývoj technologií a úplně odlišný životní styl, než byl v 60. letech, kdy vznikl. V dnešní době v podstatě nikdo z nás nemůže trvale pracovat šest hodin v kuse, a proto je nezbytné, pokud to provozní podmínky dovolí, umožnit každému jednomu zaměstnanci, aby se mohl odreagovat, nebo si zařídit své osobní záležitosti podle svých potřeb, aby se pak byl schopen znovu soustředit a kvalitně pracovat dál. Chytrý zaměstnavatel dá rád svým zaměstnancům potřebnou svobodu a umožní, aby si mohl každý zaměstnanec oficiálním způsobem zařídit vše, co potřebuje. Je to jednoduché, buď tu volnost ve volbě přestávek na cokoli povolí zaměstnancům oficiálně a koordinovaně sám, nebo si to neoficiálně umožní každý pracovník po svém. Jsme lidé, nejsme stroje ani bioroboti, žijeme zajímavé životy se spoustou dalších povinností a aktivit, a proto je klíčové dát zaměstnancům prostor na jejich Work & Life Balance. Někdo si popovídá s kolegou, dojde uvařit kávu, nebo dá cigaretku, jiný si zaskočí na úřad, domů, nebo si vymění milé SMS se svojí láskou, jiný ujíždí na Facebooku, nebo něčem jiném, výčet těch osobních ‚,potřeb“ by byl nekonečný.

Kateřina Horiszny
AMBASSADOR WORLD HAPPINESS ASSOCIATION

„Milióny organizací po celém světě implementují prvky Happiness Managementu, aby si zajistily stabilnější budoucnost a lepší výsledky prostřednicvím péče o svoje klíčové pracovníky„